Installatiekosten robotmaaier

Voor het installeren van uw robotmaaier worden kosten aangerekend. Deze zijn sterk afhankelijk van verschillende factoren zoals oppervlakte van het gazon, hindernissen in de tuin, … Daarom krijgt u altijd een persoonlijke offerte voor deze werken. Dit kan tijdens een vrijblijvend bezoek aan uw tuin of afgaand op foto’s die u ons bezorgt. Hieronder vindt u een oplijsting van de werken die deze installatie omvat.

 • In overleg met de klant bepalen wij de ideale locatie voor het laadstation.
  Dit kan bepaald worden door de aanwezigheid van een stopcontact op een bepaalde plaats in de tuin, in het tuinhuis of terras. De lengte van de  laagspanningskabel hangt af van het type toestel. Langere laagspanningskabels (om de afstand tussen laadstation en stopcontact te overbruggen) zijn verkrijgbaar tegen een meerprijs. In overleg met de klant wordt de transformator binnen of buiten geplaatst, volgens de regels van de kunst. Ook het wegwerken van de laagspanningskabel, eventueel met extra bescherming, voeren wij uit.
 • Plaatsen van de perimeterkabel rondom de tuin, rekening houdend met afboordingen, obstakels, apart te maaien zone’s…
  De perimeterkabel wordt met een speciaal toestel een 5-tal centimeter in de grond geplaatst, zodat deze beter beschermd is voor natuurelementen, alsook verticuteren van het gazon nog mogelijk is.
  Wij gebruiken uitsluitend originele perimeterkabel om de nodige kwaliteit te kunnen garanderen.
 • Plaatsen van de zoeklijnen om het laadstation zo efficiënt mogelijk terug te vinden. Deze worden net zoals de perimeterkabel met een toestel in de grond geplaatst.
 • Na de uitvoering van de installatie wordt deze getest en wordt de robotmaaier, eventueel in bijzijn van de klant, geprogrammeerd voor een optimale werking. 
 • Scholing van het volledige functiemenu aan de klant, alsook het eventueel connecteren met de smartphone van de klant.