Installatiekosten robotmaaier

Voor het installeren van uw robotmaaier worden kosten aangerekend.

Deze zijn sterk afhankelijk van verschillende factoren, zoals oppervlakte van het gazon, hindernissen in de tuin… Daarom krijgt u altijd een persoonlijke offerte voor deze werken. Dit kan tijdens een vrijblijvend bezoek aan uw tuin of afgaand op foto’s die u ons bezorgt.

Hieronder vindt u een lijst van de werken die deze installatie omvat:

  • Het bepalen van de ideale locatie voor het laadstation. Dit gebeurt in onderling overleg en kan bepaald worden door de aanwezigheid van een stopcontact op een bepaalde plaats in de tuin, in het tuinhuis of op het terras. De lengte van de laagspanningskabel hangt af van het type toestel. Langere laagspanningskabels (om de afstand tussen laadstation en stopcontact te overbruggen) zijn verkrijgbaar tegen een meerprijs. In onderling overleg wordt de transformator binnen of buiten geplaatst, volgens de regels van de kunst. Ook het wegwerken van de laagspanningskabel, eventueel met extra bescherming, voeren wij uit.
  • Het plaatsen van de perimeterkabel rondom de tuin, rekening houdend met afboordingen, obstakels, apart te maaien zones… De perimeterkabel wordt met een speciaal toestel een 5-tal centimeter in de grond geplaatst, zodat deze beter beschermd is tegen de natuurelementen en het verticuteren van het gazon nog mogelijk is. Wij gebruiken uitsluitend de originele perimeterkabel om de nodige kwaliteit te kunnen garanderen.
  • Het plaatsen van de zoeklijnen om het laadstation zo efficiënt mogelijk terug te vinden. Deze worden, net zoals de perimeterkabel, met een toestel in de grond geplaatst.

Na de uitvoering van de installatie wordt deze getest en wordt de robotmaaier, eventueel in uw bijzijn, geprogrammeerd voor een optimale werking.

U krijgt eveneens een scholing van het volledige functiemenu.

Indien van toepassing wordt er gezorgd voor de connectie met uw smartphone.